ČOI zabavila zboží v Hatích

15. srpna 2018 - zdroj Česká obchodní inspekce

ČOI zajistila na tržnici Hatě zboží v hodnotě téměř 10,5 milionů korun

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje provedla tento víkend mimořádnou kontrolní akci na tržnici ASIA BAZAR Hatě na Znojemsku. Inspektoři, mimo tradiční kontroly stánků, poprvé v tomto kraji využili nové pravomoci a otevřeli prostory, v nichž bylo nalezeno zboží porušující práva duševního vlastnictví. Celkem zajistili 2 648 kusů padělků za téměř 10,5 milionů korun.

Ilustrační foto Asia Bazar Hatě, autor Martin Strachoň

Česká obchodní inspekce uskutečnila uplynulý víkend mimořádnou kontrolní akci na tržnici ASIA BAZAR Hatě, která byla zaměřená na zboží porušující práva duševního vlastnictví. V rámci kontrolní akce inspektoři využili nové pravomoci a prostřednictvím odborně způsobilé osoby, za přítomnosti nezúčastněné osoby, otevřeli 5 aut a 2 nebytové prostory. Dále inspektoři zkontrolovali 13 stánků. Ve 3 případech bylo zboží zajištěno pohozené a schované mimo prodejní stánky, jelikož se ho prodejci snažili rychle ukrýt.

Česká obchodní inspekce zjistila porušení zákona o ochraně spotřebitele ve všech 20 případech. Po vypracování všech odborných posudků potvrzujících zajištění padělků světových značek, bude s kontrolovanými osobami zahájeno řízení o přestupku. Následně bude rozhodnuto o výši pokuty a o propadnutí zboží. Výrobky pak budou zlikvidovány, nebo předány k humanitárním účelům.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | Facebook | mapa stránek | diskuzní fórum