ČOI nařídila stáhnout dva rizikové světelné řetězy

22. července 2018 - zdroj Česká obchodní inspekce

ČOI nařídila stáhnout z trhu dva rizikové světelné řetězy

Česká obchodní inspekce zjistila, že na trhu v ČR jsou v nabídce 2 typy elektrického zařízení, které mohou znamenat pro spotřebitele bezpečnostní riziko. Jedná se o výrobky Světelný řetěz LED diody, typ AF – 1 0 0 L E D a Světelný řetěz LED diody, typ LAF – 1 0 0 L E D. B W. U obou výrobků bylo zjištěno vážné riziko úrazu elektrickým proudem.

Světelný řetěz, 100 LED diod, typ AF – 1 0 0 L E D má nedostatečnou délka kabelu – kratší než 1,5 m. Z měniče lze rukou bez vynaložení síly, nebo použití nástroje, odstranit kryt. Tím dojde ke zpřístupnění živých částí a může dojít k vážnému úrazu elektrickým proudem manipulující osoby.

Identifikační údaje - Světelný řetěz LED diody, AF - 100LED, L&S

Název výrobku: Světelný řetěz LED diody

Typ / číslo modelu: AF – 1 0 0 L E D

EAN: bez čísla

Identifikační údaje dovozce: neuvedeny

Identifikační údaje výrobce: neuvedeny

Distributor: Lamer Fashion s.r.o.

Země původu: Čína

Foto Česká obchodní inspekce

Světelný řetěz, 100 LED diod, typ LAF – 1 0 0 L E D. B W u připojení poslední LED diody v místě, kde je též připojena zásuvka, která umožňuje připojení dalšího světelného řetězu, jsou přístupné živé části. Zde hrozí vážné nebezpečí úrazu elektrickým proudem při manipulaci s řetězem. Izolace neodpovídá předvídatelným podmínkám a tím není zaručeno, že osoby budou přiměřeně chráněny před nebezpečím fyzického poranění nebo jiného poškození, které by mohlo být způsobeno zejména přímým dotykem.

Identifikační údaje - Světelný řetěz LED diody, LAF - 100LED.BW, L&S

Název výrobku: Světelný řetěz LED diody

Typ / číslo modelu: LAF – 1 0 0 L E D. B W

EAN: bez čísla

Identifikační údaje dovozce: neuvedeny

Identifikační údaje výrobce: neuvedeny

Distributor: Lamer Fashion s.r.o.

Země původu: Čína

Uložená opatření

Česká obchodní inspekce uložila prodejcům ochranné opatření ve formě okamžitého stažení výrobků z trhu. Výrobek bude nahlášen kontaktnímu bodu na MPO a informace o něm budou zveřejněny v systému RAPEX.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | Facebook | mapa stránek | diskuzní fórum