Na Colours of Ostrava stánkaři obvykle nedodržovali míry

31. července 2018 - zdroj Česká obchodní inspekce

Na Colours of Ostrava stánkaři obvykle nedodržovali míry

Česká obchodní inspekce provedla v rámci festivalu Colours of Ostrava 39 kontrol zaměřených na dodržování zákona o ochraně spotřebitele. Nedostatky zjistila ve 20 případech, což je více než 50 %.

Česká obchodní inspekce Olomouckého a Moravskoslezského kraje uskutečnila v rámci Festivalu v ulicích a festivalu Colours of Ostrava 39 kontrol. Inspektoři se zaměřili na stánky s občerstvením, ovocem a zeleninou, potraviny, kavárny, bary, restaurace, obchodní řetězce, bižuterie a informační středisko. Nedostatky byly zjištěny ve 20 případech, tj. 51,3 %. Nejčastěji prodávající porušili zákon o ochraně spotřebitele, kdy v 5 případech použili k vážení výrobků váhu bez platného úředního ověření, ve 4 případech nedodrželi deklarovanou míru podaných rozlévaných alkoholických nápojů a rovněž ve 4 případech neinformovali v souladu s platnou legislativou o ceně výrobků. Dále 3 prodávající prodali mladistvému figurantovi alkoholický nápoj a ve 2 případech nevydali na žádost spotřebitele doklad o zakoupení se všemi stanovenými náležitostmi.

Česká obchodní inspekce Olomouckého a Moravskoslezského kraje uložila ve 12 případech za zjištěné nedostatky pokuty formou příkazů a místě ve výši 17 000 Kč. Na 5 kusů úředně neověřených měřidel vydala zákaz dalšího prodeje až do zjednání nápravy. V 8 případech jsou zjištěné nedostatky předmětem správního řízení.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | Facebook | mapa stránek | diskuzní fórum