Světelný had má být stažen z trhu

28. srpna 2018 - zdroj Česká obchodní inspekce

Nebezpečný výrobek Světelný had má být stažen z trhu

Česká obchodní inspekce identifikovala na českém trhu nebezpečný výrobek, který má podobu světelného hada. U produktu zjistila vážné riziko úrazu elektrickým proudem. Uživatel se může dotknout přístupové vodivé části výrobku, která se stane „živou“ v důsledku neodpovídající elektrické pevnosti a nedostatečné izolaci.

Nebezpečný výrobek Světelný had LED ROPELIGHT SET 2 LINE CLEAR 10M má přístupné živé části a nevyhovující elektrickou pevnost. Dále nevyhovuje značení výrobku a v návodu na použití výrobku chybí řádný popis. Spotřebiteli tak může vzniknout vážné riziko úrazu elektrickým proudem, že se uživatel dotkne přístupové vodivé části výrobku, která se stane „živou“ v důsledku neodpovídající elektrické pevnosti a nedostatečné izolaci. Dále byla u výrobku zjištěna nedostatečná délka kabelu – kratší než 1,5 m.

Česká obchodní inspekce uložila prodejci ochranné opatření, kterým je okamžité stažení uvedeného výrobku z trhu nebo z oběhu, neboť výrobek představuje riziko a již byl uveden na trh. Dále ČOI zakázala dodávání tohoto výrobku na trh. Výrobek bude nahlášen kontaktnímu bodu na MPO a informace o něm budou zveřejněny v systému RAPEX.

Informace o výrobku:

Světelný had LED ROPELIGHT SET 2 LINE CLEAR 10M

Název výrobku: LED ROPELIGHT SET 2 LINE CLEAR 10M

Typ / číslo modelu: neuveden

EAN: 5901477322181

Identifikační údaje výrobce: neuvedeny

Identifikační údaje dovozce: neuvedeny

Distributor: Ideus sp. z o o., ul. Boleslawa Chrobrego 26/114,

40-881 Katowice, Poland

Údaje obchodníka: BM ČESKO s.r.o., Türkova1272/7, Praha 4

Země původu: Turecko

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | Facebook | mapa stránek | diskuzní fórum